Flinke dumping van cocaïnewasserij gevonden in Zevenbergen: ‘Chemisch en levensgevaarlijk’

videoZEVENBERGEN - Op de Markdijk en Dikkendijk in Zevenbergen is dinsdagochtend veel drugsafval gevonden afkomstig van een cocaïnewasserij. Dat meldt de politie. 

Een cocaïnewasserij is een lab waar geïmpregneerde cocaïne uit kleding wordt 'gewassen’. Dat is een chemisch proces en levensgevaarlijk volgens de politie. 

Op Twitter laat de politie weten dat het om een ‘flinke dumping’ van (drugs)afval gaat. Er liggen bijna twintig vaten en nog ander afval zoals vuilniszakken op het pad. 

De vaten liggen op hun kant en de troep dat eruit komt sijpelt het zandpad in.  De politie doet onderzoek en denkt dat er minimaal één bestelbus voor nodig is geweest om al het afval te dumpen.

Volgens een woordvoerder van de politie is er geen specialistisch bedrijf nodig om het afval te ruimen. De gemeente is in kennis gesteld en zal ervoor zorgen dat het opgeruimd wordt. 

Volledig scherm
Illgeale drugsdumping op de Markdijk in Zevenbergen. © Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
Illgeale drugsdumping in Zevenbergen. © Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
Illgeale drugsdumping in Zevenbergen. © Christian Traets/MaRicMedia
  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."