Volledig scherm
De grote zaal van De Parel in Fijnaart was tijdens de debatavond over het Gebiedsplan weer goed bezet. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Fijnaart kiest voor een binnendijkse supermarkt

FIJNAART - De bevolking van Fijnaart kiest duidelijk voor een binnendijks gelegen supermarkt.

De locatie Van de Weijgaert, aan de andere kant van de dijk, wordt als ongeschikt bestempeld.

Dat bleek gisteravond tijdens een andermaal erg druk bezochte avond over het Gebiedsplan Fijnaart. Ruim honderd mensen praatten in De Parel weer mee over de toekomst van Fijnaart.

Dit keer stond het centrumplan nadrukkelijk op de agenda. "Daar praten we al dertig jaar over", zei ondernemer Wim Sanders. Om het hart van Fijnaart weer aantrekkelijk te maken moet supermarkt C1000 van de rand van het dorp verhuizen naar een plaats in of bij de Voorstraat.

Er is haast geboden, zo bleek gisteren andermaal. Gert Driessen van de C1000 heeft laten weten dat hij een Jumbo gaat worden. Dat wil hij binnen twee jaar op een nieuwe locatie doen. Lukt dat niet dan verbouwt hij zijn huidige winkel en gaat het vijf tot zeven jaar duren voor hij wil verhuizen.

Er zijn verschillende locaties in beeld voor de super. Het publiek kreeg gisteren de indruk dat er wel erg naar de locatie Van de Weijgaert toe werd geredeneerd.

Uit diverse redeneringen, onderzoeken en presentaties werd dat steeds als de beste plek afgeschilderd. De aanwezigen dachten daar heel anders over.

"Hoezo wordt het centrum van Fijnaart aantrekkelijker als er aan de andere kant van de dijk een supermarkt komt?" was een veel gestelde vraag. Ook gehoord: "Het lijkt wel of de gemeente al gekozen heeft voor Van de Weijgaert!"

Wat volgens veel aanwezigen tegen Van de Weijgaert pleit is de bereikbaarheid. Mensen moeten omrijden over de Appelaarseweg en dat ziet de Fendert niet gebeuren.

Presentatrice Merijn van Essen van bureau Arcadis zei stellig dat de gemeente de locatie Maris in de Wilhelminastraat niet kan onteigenen. Terwijl de mensen van projectontwikkelaar Apron andermaal met klem stelden dat onteigening wel mogelijk is.

Gaande de avond kwam nog een andere locatie in beeld. De Rabobank en De Schakel aan de Voorstraat en garage De Westhoek in de Wilhelminstraat zouden samen genoeg vierkante meters op kunnen leveren voor een supermarkt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement