Volledig scherm
Heel veel officële instanties balen van gedrag fietsende scholieren van het Markland College in Zevenbergen. Bij het uitgaan rond 15.10 is het een chaos in de Gildelaan.

'Fietsgedrag leerlingen Markland College Zevenbergen moet beter'

ZEVENBERGEN - Het fietsgedrag van leerlingen van het Markland College in Zevenbergen moet beter en veiliger. Dat vinden de school zelf, de gemeente Moerdijk, de politie en Veilig Verkeer Nederland. Daarom is deze week de aftrap gegeven voor de verkeersveiligheidsweken op de school aan de Gildelaan.

"In het verleden hebben we er nooit veel aandacht aan geschonken. We hadden zeshonderd leerlingen en het liep allemaal wel", zegt directeur Richard Rovers van het Markland College.

Maar de school heeft inmiddels 1.200 leerlingen en die veroorzaken elke dag een grote drukte op de routes van en naar het Markland College.

'Aandacht is nodig'
Hoewel er sporadisch ongevallen gebeuren, vindt de school het toch tijd om het fietsgedrag aan te pakken.

Wijkagent Larissa van Helten ondersteunt dat: "Die aandacht is nodig. We zien leerlingen tegen het verkeer in fietsen, breeduit rijden, ook op rotondes. Ze fietsen over de stoep met drie of vier naast elkaar. Enzovoort."