Volledig scherm
PREMIUM
Voorpost © Twitter Voorpost

Extreem-rechtse actie valt niet in goede aarde bij Moerdijkse politiek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De actie van de extreem-rechtse groep Voorpost bij station Lage Zwaluwe van afgelopen zaterdag, valt niet in goede aarde bij de Moerdijkse politiek.

Een smakeloze actie noemt Pauline Joosten van Moerdijk Lokaal het ophangen van 35 borden met discriminerende leuzen erop. Op de borden stonden teksten als 'Opgepast! Overstekende illegalen'. ,,Als je iets wil doen, richt je energie dan op Den Haag. Dit probleem is niet lokaal op te lossen. Het is te groot voor Moerdijk en elke andere gemeente", aldus Joosten. Ook Remco Heus (VVD) en Piet Hermus van Dorpsraad Zevenbergschen-Hoek vinden de actie niet kunnen. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?