Volledig scherm
Actiegroep Voorpost in Lage Zwaluwe © Twitter Voorpost

Extreem-rechtse actie bij station Lage Zwaluwe: 'Voor herhaling vatbaar'

updateZEVENBERGSCHEN HOEK - Leden van de extreem-rechtse actiegroep Voorpost hebben zaterdagochtend bij station Lage Zwaluwe borden opgehangen met racistische leuzen erop. 

Quote

Er is een simpele oplossing

Robert Schaap (Voorpost)

Op de borden staan teksten als 'Opgepast! Overstekende illegalen'. Op Twitter benadrukt de groep de actie met de tekst 'Kap niet onze bomen, maar sluit de grenzen! '. 

Regionale actie
Volgens Robert Schaap, de plaatsvervangend woordvoerder, is het een actie van een West-Brabantse tak van Voorpost. ,,De actie is opgezet naar aanleiding van de berichtgeving over het kappen van bos. Wij vinden dat zaken worden omgedraaid. Bij evenementen plaatsen we betonblokken, in Lage Zwaluwe kappen we bos. Terwijl er een simpele oplossing is: de grenzen sluiten."

De West-Brabantse tak zou bestaan uit 'aardige groep jonge enthousiastelingen'. Ze hebben in totaal 35 borden opgehangen rondom station Lage Zwaluwe. 

Actievoeren

Het is naar verluidt niet de laatste actie in de gemeente Moerdijk. ,,Een actie als deze is voor herhaling vatbaar en als ze het bos gaan kappen, zijn wij daar zeker bij. Ook eventueel bij de gemeenteraadsvergadering, op het dak of in de zaal. We houden het in de gaten en voeren actie waar nodig."

Quote

Als ze het bos gaan kappen, zijn wij daar zeker bij

Robert Schaap (Voorpost)

Ingrijpen

Gemeente Moerdijk laat weten dat de borden deze middag nog worden verwijderd. Als er nog leden van Voorpost aanwezig zijn, zal er ingegrepen worden. Hoe is niet duidelijk. 

Grote schoonmaakactie

Onlangs is een grote schoonmaakactie gehouden rondom pleisterplaats Streepland aan de A16 nabij station Lage Zwaluwe. De omgeving is berucht, omdat er veel Albanezen in vrachtwagens klimmen met het doel Engeland te bereiken.