Volledig scherm
Bloemen op de plaats waar Linda van der Giesen vermoord werd bij het ziekenhuis in Waalwijk. © Erik Haverhals/ FPMB

Etten-Leurse ex-vrouw verdachte moord op Linda van der Giesen: 'Ze stuurde Satudarah op hem af'

WAALWIJK/ZEVENBERGEN - Volgens de eerste ex-vrouw van de man die wordt verdacht van het neerschieten van Linda van der Giesen, zou het slachtoffer leden van motorclub Satudarah op de verdachte hebben afgestuurd.

De verdachte zou, na de bedreigingen, een tijdlang ondergedoken hebben gezeten. Dat zei de vrouw uit Etten-Leur woensdagavond in een interview met Hart van Nederland. De bedreigingen aan het adres van de verdachte zouden volgens de ex-vrouw de reden zijn dat hij een vuurwapen had aangeschaft.

Zoon
De ex-vrouw zegt ook dat de laatste vriendin van de verdachte zou hebben samengespannen met Linda om hem te bedreigen, nadat Linda belastende informatie over de man had gedeeld met de ex-vriendin. Daarop besloot die ex-vriendin dat de verdachte zijn zoon niet meer mocht zien. Volgens de ex-vrouw ging daar het conflict om tussen Linda en de verdachte.

Complexe relatie
Tussen Linda en de verdachte was sprake van een 'complexe relatie', die een maand voor het incident op de klippen liep. Over en weer zijn aangiftes en meldingen gedaan, zo werd woensdag op een persconferentie bekendgemaakt. Volgens de politie hebben verschillende exen aangifte tegen de verdachte gedaan.

Tehuizen
De verdachte zou volgens de ex-vrouw tot zijn veertiende in tehuizen hebben gezeten.

Doodgeschoten
Linda van der Giesen werd het dodelijk slachtoffer van de schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk maandag. Ze laat een zoontje van vier achter. De 28-jarige vrouw uit Zevenbergen werkte als verpleegkundige op de afdeling plastische chirurgie. Van der Giesen kwam net als de hoofdverdachte uit Zevenbergen.