EL Drive thru-verjaardag voor jarige Marjolijn in Klundert

VIDEOKLUNDERT - Oorspronkelijk stond er vrijdagavond een groot verjaardagsfeest bij Marjolijn van Poppel op het programma. Je wordt immers maar één keer in je leven 40 jaar. Door het coronavirus moest er door haar vrienden en familie een alternatief worden verzonnen. Een verrassingsfeestje. Je zou het een drive-thru-party kunnen noemen.

Familie, vrienden en anderen werden uitgenodigd om samen het glas te heffen. Zo'n twintig auto's verzamelen eerst bij Sportpark Molenvliet. Rond 19.00 uur gaat de kolonne zoals afgesproken naar de Van Vlaanderenstraat. Daar passeren ze de verbouwereerde Van Poppel, die vooraf geen idee heeft dat dit haar te wachten stond. 

Bij iedere auto verrast, enthousiast en ontroerd

Het feestelijk opgetuigde tafeltje dat voor haar staat raakt voller en voller met cadeaus. ,,Ik weet echt niet wat er met me gebeurt!", giert ze het uit. Bij iedere auto blijft ze verrast, enthousiast en ontroerd. De auto's zijn dan ook versierd met ballonnen en er klinkt verjaardagsmuziek uit de speakers. De cadeaus worden keurig bij het tafeltje afgegeven zonder elkaar ook maar even aan te raken; een liefdevolle blik en vrolijke gelukwensen volstaan ditmaal. Dat échte feest komt ongetwijfeld later nog we eens.

Man en kinderen zaten in het complot

Van Poppel laat het gebeuren, met een grijns van oor tot oor. Na een minuutje of twintig is de stoet gepasseerd en wat rest is het naar huis brengen van de cadeaus. Haar man en kinderen zaten in het complot. ,,Ze deden toch ook al zó geheimzinnig de hele tijd. En ze werden met het uur zenuwachtiger, maar ik had geen idee dat ze dit voor me in petto hadden", roept ze vrolijk.

Visite ontvangen is er in deze coronacrisis niet bij. Wat dan als Marjolijn van Poppel 40 jaar wordt? Dan rijdt de visite als verrassing gewoon even langs, en dropt de kadootjes op een tafel.
Volledig scherm
Visite ontvangen is er in deze coronacrisis niet bij. Wat dan als Marjolijn van Poppel 40 jaar wordt? Dan rijdt de visite als verrassing gewoon even langs, en dropt de kadootjes op een tafel. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Visite ontvangen is er in deze coronacrisis ook niet bij.
Volledig scherm
Visite ontvangen is er in deze coronacrisis ook niet bij. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Visite ontvangen is er in deze coronacrisis ook niet bij.
Volledig scherm
Visite ontvangen is er in deze coronacrisis ook niet bij. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer