Eindexamenleerlingen Marklandcollege vieren einde schooljaar in Las Vegas-stijl

videoZEVENBERGEN - 235 leerlingen van het Marklandcollege in Zevenbergen deden afgelopen weken examen voor mavo, havo of vwo. Vrijdagavond was voor hen het grote eindejaarsgala op school. 

Hiervoor hadden de leerlingen zich verzameld op het parkeerterrein bij Virtus. Matthijs van Deuren vertelt dat naar zijn gevoel zijn examens vlekkeloos verlopen zijn. Hij heeft wel zin in het gala en mag meerijden met zijn achterneef die in een Plymouth uit 1949 rijdt. 

Poetsen

Nova Mulders uit Zevenbergen wacht geduldig het vertrek af. Op de vraag hoe haar havo-examens gegaan zijn meldt ze: ,,Ik denk dat ik geslaagd ben". Samen met vriendin Nikki rijdt ze mee in de BMW met de vader van Nova. Een speciale auto hoefde er niet te komen, maar pa moest hem wel poetsen. 

De vraag vanuit de schoolleiding om in groepjes te arriveren, en niet individueel of in tweetallen, heeft maar een selecte groep opgevolgd. Dat geldt onder anderen voor Bram Leijten uit Klundert die met achttien vrienden op een vrachtwagen van Moerdijk Koeriers staat. Ook hij verwacht te zijn geslaagd voor de mavo. 

Tuktuk

Een stoet van blinkende - al dan niet gehuurde - bolides trekt vanaf de Westrand naar het dorp. Maar ook campers, Amerikaanse taxi's, verlengde limousines, een tuktuk en een eendje komen voorbij. Oliver Proper en Dirk den Ridder zitten in een motorboot. Voor hen had de haven eerder open mogen zijn. 

Als de stoet de achterkant van de school bereikt, staat het publiek rijen dik. Eén voor één mogen de voertuigen stoppen en gaan de leerlingen op de foto, waarna applaus van de leerkrachten volgt. Die staan op hun paasbest de soms onherkenbare leerlingen op te wachten. De meisjes in fraaie galajurken, de jongens veelal in strakke, blauwe kostuums. 

Het zonnige voorjaarsweer maakt alles en iedereen nog mooier. Directeur Rovers vertelt dat als thema gekozen is voor Las Vegas, waarbij de leerlingen actief mee kunnen doen. Daarnaast is er voor hen volop entertainment.

Volledig scherm
Leerlingen van het Markland College in Zevenbergen hadden vrijdag hun eindejaarsgala, en togen er als vanouds in een bonte stoet naartoe. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.