Volledig scherm
PREMIUM
De grafjes van Guus Benjamin en Anne Juultje liggen naast elkaar op de Willemstadse begraafplaats. © vrij

Eindelijk is Willemstads gezin compleet na erkenning stille baby's

WILLEMSTAD - Eindelijk is het gezin Joosten echt compleet. Guus en Anne zijn er niet bij, die pijn blijft. Maar de levenloos geboren kinderen mogen nu wél opgenomen worden in het Moerdijkse bevolkingsregister. ,,Een laat cadeautje.” 

Stille baby’s, heten ze in de volksmond. Guus (in 2008) en Anne (2010) kwamen allebei na 29 weken zwangerschap op de wereld. (levenloos) staat er dan kil tussen haakjes achter Akte van geboorte. Toch maken ze tot op de dag van vandaag en tot in lengte van tijden levendig deel uit van het Willemstadse gezin Joosten.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.