Volledig scherm
PREMIUM
De grafjes van Guus Benjamin en Anne Juultje liggen naast elkaar op de Willemstadse begraafplaats. © vrij

Eindelijk is Willemstads gezin compleet na erkenning stille baby's

WILLEMSTAD - Eindelijk is het gezin Joosten echt compleet. Guus en Anne zijn er niet bij, die pijn blijft. Maar de levenloos geboren kinderen mogen nu wél opgenomen worden in het Moerdijkse bevolkingsregister. ,,Een laat cadeautje.” 

Stille baby’s, heten ze in de volksmond. Guus (in 2008) en Anne (2010) kwamen allebei na 29 weken zwangerschap op de wereld. (levenloos) staat er dan kil tussen haakjes achter Akte van geboorte. Toch maken ze tot op de dag van vandaag en tot in lengte van tijden levendig deel uit van het Willemstadse gezin Joosten.

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen