Mick van Slobbe heeft dit pand, voormalig eetcafé De Oude Molen, gekocht. Het wordt verbouwd om er migranten in te vestigen.
Volledig scherm
Mick van Slobbe heeft dit pand, voormalig eetcafé De Oude Molen, gekocht. Het wordt verbouwd om er migranten in te vestigen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Eigenaren pand voor arbeidsmigranten in Oudemolen organiseerden open dag: ‘Blij dat we dit hebben gedaan’

OUDEMOLEN - De eigenaren van het pand in Oudemolen waar op termijn arbeidsmigranten worden gehuisvest, zetten afgelopen weekend de deuren wagenwijd open voor buurtbewoners.

“We kregen een paar dagen geleden een officieel schrijven van de gemeente Moerdijk over een bezwaar dat tegen ons is ingediend”, zegt pandeigenaar Mick van Slobbe. Het betreft volgens Van Slobbe een bezwaar op de verleende omgevingsvergunning betreffende de verbouwing van het cafégedeelte naar vier slaapkamers. “De indienster vraagt om uitstel om haar bezwaren op papier te zetten. Dat wachten we af.”

25 bezoekers

De brief van de gemeente bracht Van Slobbe en zijn partners op het idee om de deuren te openen voor publiek. “We vonden het een goede manier om buurtbewoners kennis te laten maken met onze plannen, en met ons.” Volgens Van Slobbe was het een succes. Er kwamen zo’n 25 geïnteresseerden langs. “We hebben het zelf als een hele positieve dag ervaren.”

Carpoolen

De vragen die de eigenaren kregen, gingen voor een deel over de parkeermogelijkheid bij het pand. “Het pand wordt straks aan één partij verhuurd. Die partij plaatst hier tien arbeidsmigranten die allemaal bij hetzelfde bedrijf werken. Er rijden dus maar twee, hoogstens drie auto’s dagelijks heen en terug om de tien personen van en naar het werk te brengen.”

De vier eigenaren van het pand zijn bijna klaar met de verbouwing. “Het is bijna af. Dan is het even afwachten wat er met het bezwaar gaat gebeuren. Gelukkig waren er zaterdag veel geïnteresseerden die aangaven dat ze juist niet tegen het plan zijn. Ik ben heel blij dat we dit hebben georganiseerd.”

Meerdere panden

Van Slobbe en zijn vrouw Jolanda kochten het pand samen met het echtpaar Jongmans uit Fijnaart. De compagnons hebben al twee panden in Oud Gastel en een in Sint Annaland.