Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf het parkeereiland kunnen bezoekers over een loopbrug naar Fort Buitensluis. © RoosRos Architecten

Eeuwenoud icoon Fort Buitensluis wordt hypermodern

Fort Buitensluis in Numansdorp krijgt een eigen parkeereiland en een loopbrug voor bezoekers. Daarnaast zijn er nog meer hypermoderne plannen om van het historische grondgebied aan het Hollands Diep een regelrechte publiekstrekker te maken.

Met de fiets is het goed te doen, maar met de auto een bezoek brengen aan Fort Buitensluis in Numansdorp is 'een hele uitdaging', zegt wethouder Hans Flieringa van Cromstrijen. Auto's worden gestald op een veredeld grindpad zonder het elan dat past bij een regionaal icoon, zoals het fort uit 1793 wordt gezien in de Hoeksche Waard.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen