Volledig scherm
Aan de Moye Keene wordt druk gebouwd aan een nieuw appartementencomplex. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Een mooie naam voor een fraaie locatie in Klundert

KLUNDERT - De Keense Gorzen, zo gaat het appartementencomplex heten dat momenteel in aanbouw is aan de Moye Keene, of beter gezegd de Keense Gorzen, in Klundert. De naam werd woensdag onthuld door voorzitter Kees Hendrikx, An Römer en Ellen van Hattum van de Klundertse heemkundekring 'Die Overdraghe'. Zij hadden de naam aangedragen die uiteindelijk door de nieuwe bewoners gekozen werd uit vijftien inzendingen. 

Woonkwartier is eigenaar van het appartementencomplex met vierentwintig appartementen in de sociale huursector. Communicatieadviseur Wendy Rooden van Woonkwartier vertelt dat de naam al bijna was uitgelekt. ,,De gemeente Moerdijk heeft onlangs een nieuw adres voor dit terrein vastgesteld, en dat is de Keense Gorzen. Dit werd meteen opgepikt door de pers. De naam voor het appartementencomplex moest toen echter nog worden gekozen. Puur toeval dat dit De Keense Gorzen werd." Ze kan hier achteraf smakelijk om lachen. ,,Het is een mooie naam die past bij de locatie.”

Directeur Ruud van den Boom van Woonkwartier beaamt dat. Hij zei het fijn te vinden dat veel aankomende bewoners zich lieten zien bij de bekendmaking. ,,Je ziet dat hier straks jong en oud komen wonen en dan ook nog eens aan de gracht", grapte hij, wijzend op het water aan de achterkant van het terrein.

Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners eind dit jaar of begin volgend jaar hun appartement betrekken. De 25-jarige Wesley Tolenaars kijkt er reikhalzend naar uit. Hij en zijn 22-jarige vriendin, Sarina de Hollander, gaan voor het eerst samenwonen. In een appartement met uitzicht op het water. ,,We waren al lang op zoek naar een huurhuis en nu zijn we achteraf blij dat het zo lang geduurd heeft. We gaan straks heel mooi wonen."

  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.