Volledig scherm
PREMIUM
Loes van Es: ,,Deze maatschappij kan wel wat positiviteit gebruiken.'' © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Een Disney-fan met haar eigen kasteelsleutel in Willemstad

INTERVIEWLoes van Es werkte op vele plekken, voordat zij als gastvrouw een 'tweede thuis' vond in het Mauritshuis in Willemstad. Toen Loes van Es (53) uit Halsteren haar eigen sleutels kreeg om de deuren van het Mauritshuis in Willemstad te kunnen openen, vond ze dat een hele eer. 

Die sleutels kregen van haar dan ook een speciale sleutelhanger: een Disneykasteel met Mickey Mouse. Niet geheel toevallig, want behalve trotse gastvrouw van het Mauritshuis is ze ook een groot fan van Disney. Nu heeft Van Es dus haar eigen kasteelsleutel, zoals ze het zelf gekscherend noemt.

  1. 'De oorlog in West-Brabant begon na de bevrijding'
    PREMIUM
    LONGREAD | Bevrijding 75 jaar

    'De oorlog in West-Bra­bant begon na de bevrijding'

    MOERDIJK/DORDRECHT - Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.