Volledig scherm
Klundert bij Kaarslicht. © Gonny Hendrikx-Farla

Duizenden bezoekers bij Klundert bij Kaarslicht: 'Meer dan tevreden'

KLUNDERT – Met een prachtig uitgebeeld sprookje is zaterdagavond voor de zesde keer Klundert bij Kaarslicht van start gegaan. Klundert bij Kaarslicht is nog steeds springlevend, gezien de duizenden bezoekers die zaterdagavond het stadje bezochten.

Om zes uur zaterdagavond stonden de met meer dan tienduizend kaarsen verlichte straten vol met kinderen en volwassenen om de lampionnenoptocht mee te lopen en te bekijken. Voorafgegaan door slagwerkkorps Oranje Garde werd een rondje door het centrum gelopen. Klokslag zeven uur begon op de vlonders boven de Bottekreek het sprookje Winter Wonderland. Dat vertelde het verhaal van de kleine planeet Duurzaam en Lichtpuntje die op de aarde op zoek gaat naar water.

Optredens
Na deze feeërieke opening begon Klundert bij Kaarslicht met tal van optredens van koren, fanfares, bands, harmonieën, orkesten, ballet- en dansgroepen, verhalenvertellers en slagwerkgroepen in de kerken, schuren, tuinen of zomaar op de straten in het centrum van Klundert.

Speciale gast was de Winterkoning, die de jongsten ontving in zijn winterresidentie. Het slot van Klundert bij Kaarslicht was spectaculair: een aquashow waarin een waterballet werd uitgevoerd met meer dan 20 fonteinen in de Bottekreek. “Ik ben meer dan tevreden,” zegt Wendy Konijnendijk, voorzitter van Klundert bij Kaarslicht. “Alles is gegaan zoals we het bedacht hadden. Dat was overigens nooit gelukt zonder de meer dan 100 vrijwilligers die hebben meegeholpen met het klaarleggen van de potten en het aansteken van de kaarsjes en later ook weer het opruimen ervan.”

Volledig scherm
Het huis van de sneeuwkoning. © Gonny Hendrikx-Farla
Volledig scherm
Klundert bij Kaarslicht Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs -