Drugsboot Moerdijk bij ontmanteling bijna gezonken door boobytrap, operatie vandaag verder

VIDEOMOERDIJK - Het drugsschip dat vrijdagmiddag is gevonden in Moerdijk, wordt zaterdag verder onderzocht en geruimd. In het schip werd een drugslab gevonden waar Crystal Meth werd geproduceerd.

Tijdens de operatie, waarbij het drugslab geruimd werd, begon het schip rond 00.30 uur plots water te maken. In hoog tempo stroomde er water naar binnen door een soort boobytrap. Vermoedelijk werd op afstand een pomp bediend die er voor zorgde dat er water in de boot liep en deze later zou zinken.

Door de snelle toevoer van het water in de boot, was de kans groot dat verschillende chemicaliën in het water terecht zouden komen. Rijkswaterstaat heeft een scherm om het schip gelegd om verspreiding te voorkomen.  Op het moment dat de pomp plotseling stopte, kregen hulpdiensten de situatie weer onder controle en was het gevaar voor zinken en vervuiling voorbij.

Man uit Breda

Zaterdagochtend wordt de operatie aan het drugsschip bij de Havenkant in Moerdijk weer hervat. De politie wist al vier mensen aan te houden, waaronder een 35-jarige man uit Breda.

Een politiewoordvoerder laat weten dat het nog onduidelijk is wat de waarde is van de drugs die op de boot zijn gevonden. Ook is niet bekend wat de omvang van de vondst is. ,,We gaan vandaag verder met de operatie en hopen hier dan meer zicht op te krijgen. We moeten eerst met het team bijeenkomen om een plan te bedenken hoe dit verder aan te pakken.”

Rond de drugsboot in Moerdijk ligt een scherm in het water. Dit moet voorkomen dat chemicaliën zich verder verspreiden.
Volledig scherm
Rond de drugsboot in Moerdijk ligt een scherm in het water. Dit moet voorkomen dat chemicaliën zich verder verspreiden. © Majda Ouhajji
Politie maakt plan de campagne om drugsboot te ontmantelen.
Volledig scherm
Politie maakt plan de campagne om drugsboot te ontmantelen. © Majda Ouhajji
Politie maakt plan de campagne om drugsboot te ontmantelen.
Volledig scherm
Politie maakt plan de campagne om drugsboot te ontmantelen. © Majda Ouhajji
Drugsboot in Moerdijk
Volledig scherm
Drugsboot in Moerdijk © MaRicMedia/Tom van der Put
Drugslab op een boot gevonden bij de haven in Moerdijk.
Volledig scherm
Drugslab op een boot gevonden bij de haven in Moerdijk. © MaRicMedia / Tom van der Put
Drugslab gevonden op binnenvaartschip bij Havenkant in Moerdijk.
Volledig scherm
Drugslab gevonden op binnenvaartschip bij Havenkant in Moerdijk. © MaRicMedia / Tom van der Put