Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Dronken Belg klemgereden op A16, dronken automobiliste wil hem ophalen bij politiebureau

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Een Belg (30) is in de nacht van woensdag op donderdag na een korte achtervolging aangehouden op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Het bleek dat hij beschonken achter het stuur zat. Later werd hij bij het politiebureau opgehaald door een 24-jarige vrouw. Zij werd eveneens bekeurd omdat ze met te veel alcohol op achter het stuur zat.

De achtervolging begon nadat de man rond 03.30 uur een stopteken van agenten negeerde op de A16 bij Dordrecht. Ook na een tweede stopteken reed hij door. Hij volgde de agenten in eerste instantie wel maar hij ging er ineens vandoor richting de grens. Bij de afrit Zevenbergschen Hoek werd hij klemgereden.

Het bleek dat de man te veel had gedronken. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De 24-jarige vrouw bleef achter in de auto. Volgens de politie was duidelijk dat zij ook te veel had gedronken en de agenten vertelden haar dat ze niet mocht gaan rijden. 

Op het bureau bleek dat de 30-jarige Belg inderdaad te veel had gedronken. Ook werd duidelijk dat hij geen geldig rijbewijs had. Hij moet zich op een later tijdstip verantwoorden bij de politierechter.

De Belg mocht iemand bellen die hem kon komen ophalen. Vervolgens kwam de 24-jarige vrouw aangereden met de auto. Ook zij moest een ademanalyse ondergaan en het bleek dat ze te veel had gedronken om te mogen rijden. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook zij moet binnenkort naar de politierechter.