Volledig scherm
Station Lage Zwaluwe © Cobine Van Der Louw

Drimmelen wil ook camera’s op hun grondgebied van station Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE/ZEVENBERSCHE HOEK - Naast de parkeerplaats moet ook de fietsenstalling van NS-station Lage Zwaluwe bewaakt worden door camera’s. Dit zegt gemeente Drimmelen naar aanleiding van het plaatsen van camera’s door gemeente Moerdijk.

Volledig scherm
Station Lage Zwaluwe. © Cobine Van Der Louw

De parkeerplaats bij het NS-station Lage Zwaluwe wordt sinds deze week nauwlettend in de gaten gehouden door middel van vier camera’s. Volgens PvdA-raadslid Moerdijk Bisar Çiçek zijn dit er niet genoeg. ‘De fietsenstalling aan de Oostelijke Parallelweg is nog niet voorzien van camerabewaking.’

Het blijft een vreemde scheidingslijn. Station Lage Zwaluwe valt onder beheer van de NS, ligt op grondgebied van de gemeente Moerdijk, maar de fietsenstalling aan de Oostelijke Parallelweg ligt op grondgebied van gemeente Drimmelen. Hier zijn vooralsnog geen camera’s geplaatst.

Céline (21) komt haar zus in Zevenbergsche Hoek bezoeken. ,,Ik kom een keer per week op dit station. Het is goed verlicht dus voel me niet onveilig. Maar extra camera’s bij die hoek kunnen geen kwaad. Nu zou ik niet op de fiets komen.”

De eveneens 21-jarige Latisha uit Breda wacht op haar vriend. ,,De trein heeft een storing dus ik moest hier uitstappen. Niet echt een plek waar ik op m’n gemak wil afwachten tot wanneer hij weer gaat rijden. Het is hier afgelegen en niet goed beveiligd. Dit is iets waar ik de laatste tijd meer op ben gaan letten.”

Verantwoordelijkheid 

Aangezien dit niet het grondgebied is van Moerdijk kunnen zij hieraan niks doen, behalve aankloppen bij de buren. Portefeuillehouder openbare orde en veiligheid, burgemeester Gert de Kok, reageert positief op de vraag of hij nu ook camera’s gaat plaatsen bij het station. ,,De gemeente Drimmelen is verantwoordelijk voor de veiligheid op haar grondgebied, dus we zijn bereid om daar de veiligheid van fietsers, fietsers en bezoekers aan het station te verhogen.”

Hoeveel, waar en wanneer is nog niet bekend laat een gemeentewoordvoerster van Drimmelen weten. ,,Bestuurlijk is er nooit contact opgenomen met ons, waardoor wij niet tegelijk met Moerdijk camera’s konden plaatsen. Deze week vernamen we dit in BN DeStem en hebben vervolgens contact opgenomen met gemeente Moerdijk en betreffende leverancier van de camera’s. Maar dat ze er komen is zeker”, aldus de woordvoerster.

In 2015 werd er al gesproken over het plaatsen van camera’s om het aantal auto-inbraken tegen te gaan en het veiligheidsgevoel te verhogen. De beelden worden uitgelezen door een alarmcentrale van het Havenschap Moerdijk.

Volledig scherm
Station Lage Zwaluwe © Cobine Van Der Louw
Volledig scherm
Station Lage Zwaluwe © Cobine Van Der Louw
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement