Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs / Johan Wouters

Door de modder bij vijfde editie Polderchallenge in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Door de modder, in de Mark en over obstakels. Dit weekend is de vijfde editie van de Polderchallenge in Standdaarbuiten, die met ruim duizend deelnemers weer volledig vol zit.

Een flinke groep mensen, allen in sportieve kleding, staat zaterdag bij de start van de Polderchallenge, nabij basisschool Aventurijn. Sommigen hebben een nerveuze gezichtsuitdrukking, anderen stralen weer van oor tot oor, klaar om de kilometers aan modder en obstakels te overwinnen. Na een flinke warming-up worden de deelnemers in groepjes verdeeld. De eerste groep mag, na een aftelling en startpistoolschot van voorzitter Hans Raaijmakers, gaan.

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.