Volledig scherm
© Hessel de Ree

Dode vrouw Zevenbergen is slachtoffer van een misdrijf, partner en zoon zitten nog vast

ZEVENBERGEN - De 46-jarige vrouw die donderdagmorgen is overleden in een woning in Zevenbergen, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen, zegt de politie.

Het slachtoffer, moeder van drie jonge kinderen, is mogelijk om het leven gebracht door haar 53-jarige partner Kees-Jan W. en zijn 24-jarige zoon Pascal uit zijn eerste huwelijk. De rechter-commissaris heeft vrijdag bepaald dat het Openbaar Ministerie de twee tot maandag in de cel mag houden op verdenking van moord of doodslag.

De politie wil niet zeggen op welke wijze de vrouw om het leven is gebracht. Ook wil ze in belang van het onderzoek niet vertellen wat de twee verdachten in verhoor hebben verklaard. Vader en zoon worden mogelijk maandag voorgeleid.

Volgens getuigen was er op de avond voor het misdrijf een flinke ruzie geweest in of bij de woning en heeft dat mogelijk geleid tot een gezinsdrama. De hulpdiensten werden de volgende morgen kort na zes uur gebeld omdat iemand in de woning onwel was geworden. Toen ze in de woning kwamen overleed de vrouw, die samen met haar nu verdachte partner drie jonge kinderen had.

Volgens bekenden zouden er recent flinke spanningen in de relatie zijn gekomen, mogelijk doordat de man weer contact had met een dochter uit zijn eerste huwelijk.

Volgens omwonenden waren er vaker echtelijke ruzies en problemen in het huishouden en kwam de politie er vaker aan huis. „Eén keer had hij Wendy buiten gezet en de sloten veranderd. Toen heeft ze een paar ruiten ingegooid en moest de politie eraan te pas komen.” Ook zou het slachtoffer volgens bekenden een keer aangifte hebben gedaan van verkrachting en huiselijk geweld. „Maar toen de politie dat ging uitzoeken, bleek dat hij op het bewuste moment in het ziekenhuis had gelegen voor een hernia-operatie. Dat verhaal klopte dus niet.”

De verdachte partner van het slachtoffer is eigenaar van de autohandel naast het woonhuis aan de Huizersdijk. Zijn zoon die in de cel zit, werkt volgens buren ook in de zaak.

Volledig scherm
© Hessel de Ree
Volledig scherm
Politieagenten bij het huis in Zevenbergen waar deze week een dode vrouw werd gevonden. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto
Volledig scherm
© Hessel de Ree