Dit zijn de namen voor de vijf nieuwe bruggen in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Weeshuisbrug, Luchtenbrug, Muntbrug, Visbankbrug en Kasteelbrug.  Dat worden de namen van de nog te bouwen vijf bruggen over het water dat aan het eind van dit jaar gaat stromen in de haven van Zevenbergen.

De Weeshuisbrug wordt de naam voor  fietsers- en voetgangersbrug bij de Nieuwe Kerkstraat, de naam Luchtenburgbrug  wordt bestemd voor de voetgangersbrug in het verlengde van de Ambachtsgang,  de voetgangersbrug bij de Van der Put-gang gaat Muntbrug heten, de fietsers- en voetgangersbrug tussen Dijkstraat en Markt wordt Visbrug en de Kasteelbrug tenslotte wordt de naam voor de auto-, fiets- en voetgangersbrug bij de Brouwersstraat.

Verleden

De namen verwijzen allemaal naar het verleden van Zevenbergen. Op de keuze van de namen hebben inwoners invloed kunnen uitoefenen. Tot 4 januari heeft de gemeente Moerdijk hun de gelegenheid te geven om te kiezen tussen een vijftal historische namen en een vijftal namen die aansluiten op  al bestaande straatnamen. 

Haven Zevenbergen, met vijf bruggen.
Volledig scherm
Haven Zevenbergen, met vijf bruggen. © Gemeente Moerdijk

Een meerderheid van de circa zeshonderd stemmers heeft haar voorkeur uitgesproken over de historische set. Het gaat om de volgende bruggen: een fiets- en voetgangersbrug bij de Brugstraat, een voetgangersbrug bij de Ambachtsgang, een voetgangersbrug bij Van der Putgang, een fiets- en voetgangsbrug bij de Markt en de haventrappen en een autobrug bij de Brouwerstraat.

Er komt nog een zesde brug. Die wordt in 2021 aangelegd.