Dit zijn de namen voor de vijf nieuwe bruggen in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Weeshuisbrug, Luchtenbrug, Muntbrug, Visbankbrug en Kasteelbrug.  Dat worden de namen van de nog te bouwen vijf bruggen over het water dat aan het eind van dit jaar gaat stromen in de haven van Zevenbergen.

De Weeshuisbrug wordt de naam voor  fietsers- en voetgangersbrug bij de Nieuwe Kerkstraat, de naam Luchtenburgbrug  wordt bestemd voor de voetgangersbrug in het verlengde van de Ambachtsgang,  de voetgangersbrug bij de Van der Put-gang gaat Muntbrug heten, de fietsers- en voetgangersbrug tussen Dijkstraat en Markt wordt Visbrug en de Kasteelbrug tenslotte wordt de naam voor de auto-, fiets- en voetgangersbrug bij de Brouwersstraat.

Verleden

De namen verwijzen allemaal naar het verleden van Zevenbergen. Op de keuze van de namen hebben inwoners invloed kunnen uitoefenen. Tot 4 januari heeft de gemeente Moerdijk hun de gelegenheid te geven om te kiezen tussen een vijftal historische namen en een vijftal namen die aansluiten op  al bestaande straatnamen. 

Volledig scherm
Haven Zevenbergen, met vijf bruggen. © Gemeente Moerdijk

Een meerderheid van de circa zeshonderd stemmers heeft haar voorkeur uitgesproken over de historische set. Het gaat om de volgende bruggen: een fiets- en voetgangersbrug bij de Brugstraat, een voetgangersbrug bij de Ambachtsgang, een voetgangersbrug bij Van der Putgang, een fiets- en voetgangsbrug bij de Markt en de haventrappen en een autobrug bij de Brouwerstraat.

Er komt nog een zesde brug. Die wordt in 2021 aangelegd. 

 1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
  Geef uw mening

  Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

  Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?
 2. Zaaien en oogsten!
  Boerenpraat

  Zaaien en oogsten!

  De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.