Volledig scherm
Een bordercollie is een geboren schapendrijver. © Van Der Neut Jacques

Dit kun je zondag doen: schapen hoeden op Fort Sabina in Heijningen

HEIJNINGEN - Het hele jaar door grazen de schapen van John van Driel uit Oudemolen op fort Sabina in Heijningen. Op zondag 13 januari kan iedereen meemaken hoe deze vorm van duurzaam landschapsbeheer in zijn werk gaat. 

De schaapherder en zijn kudde nemen je dan mee over het 12 hectare grote fort en laten tegelijkertijd de bijzondere en historische plekken van fort Sabina zien. Ook zijn er demonstraties van de bordercollies van de schaapherder die geleerd hebben om de kudde bijeen te drijven. 

Tweede keer

Het is voor de tweede keer dat dit schapenevenement wordt gehouden op fort Sabina. Vorig jaar was het een groot succes: er kwamen een paar honderd mensen op af. 

De Kletsmajoor

Na afloop is er de mogelijkheid om een hapje en drankje te nuttigen in De Kletsmajoor op fort Sabina. Het schapenevenement begint om 11.00 uur, de demonstraties en wandelingen zijn om 11.30 uur en 14.00 uur.  Entree kost 7,50 euro per persoon. Meer informatie en reserveren: www.fortsabina.nl,  

 1. Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij
  PREMIUM
  Interview

  Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij

  ZEVENBERGEN - Het zijn de simpelste dingen die er het meest toe doen. Trekt de huisarts op bezoek bij een ongeneeslijk zieke patiënt wel of niet zijn jas uit? Jas uit geeft het signaal dat de dokter tijd neemt om te luisteren en niet haastig in- en uitvliegt. ,,In de basis is het bizar eenvoudig. Ja, je moet checken hoe het zit met medicatie en pijn. Maar achterover leunen en de patiënt vragen hoe het eigenlijk gaat, is zeker zo belangrijk. Goed luisteren naar wat de patiënt en zijn dierbaren wel of juist niet zeggen. Alert zijn op lichaamstaal. Daar draait het om.”

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen