Volledig scherm
De Klundertse braderie in 2015. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Dit is er te doen tijdens het Klundert op een Kluitje

KLUNDERT - Het centrum van Klundert staat op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni weer op zijn kop tijdens de jaarlijkse braderie.

Quote

wij als gezamenlij­ke kerken hebben een black gospel­groep uitgeno­digd

Kees Groenendijk

Een braderie die vanaf dit jaar geen Klundertse Braderie meer heet maar ‘Klundert op een Kluitje'. En daarbij horen ook nieuwe en andere evenementen. Zoals zondagmiddag een optreden op het hoofdpodium van het gospelkoor The Inspirational Community Gospel Choir. Dit koor treedt op uitnodiging van de Klundertse kerken.

,,Wij, de kerken van Klundert, zien de braderie als een kans om de blijde boodschap van Jezus uit te dragen", schrijft dominee Kees Groenendijk van de Gereformeerde Kerk Klundert in 'de Band', het contactblad van de kerk. ,,Vandaar dat wij als gezamenlijke kerken deze black gospelgroep hebben uitgenodigd." Het gospelkoor is nationaal bekend, bestaat uit ruim 50 leden en heeft een lange staat van dienst. Anita Klaren, lid van het braderiecommissie, is blij met de nieuwe ontwikkeling en de nieuwe naam.

Festival 

Quote

Het is meer een festival geworden met optredens en allerlei activitei­ten

Anita Klaren

,,Het is meer een festival geworden met optredens en allerlei activiteiten", vertelt Klaren. ,,Het woord braderie dekt de lading niet meer. 'Klundert op een Kluitje' vonden wij als braderiecommissie een mooie naam. Want Klundert staat echt op een kluitje tijdens deze drie dagen. Iedereen zoekt elkaar op. Ook mensen die Klundert al lang uit zijn komen een kijkje nemen."

Tijdens het evenement wordt er zondag een klein Montmartre ingericht. ,,Het is de bedoeling dat een aantal artiesten daar hun werk laten zien of zelfs aan het werk zijn'', vertelt Klaren, ,,waardoor je een kleine kunstenaarsmarkt ontstaat. We hebben al tien aanmeldingen dus het kan heel leuk worden."

Optredens

Er zijn allerlei optredens op de drie podia. En zaterdag en zondag lopen er artiesten rond op het parcours. Vrijdagavond zijn er optredens van Suit & Tie en de dansgroep #Reflex.

Als afsluiting van de dag treedt vanaf 23.00 uur dj Barry Fest op. Op de twee podia in de Voorstraat en Molenstraat zijn doorlopend optredens. Zaterdagmiddag treden #Reflex, Spido en Determinato op en is er een doorlopende voorstelling bij het kindertheater op het podium aan de Voorstraat.

Zaterdagavond treedt de 10-mans formatie Stoot op. Dj Gijs sluit de dag af. Zondagmiddag vanaf 13.00 uur is er het optreden van het gospelkoor waarna de Billy's het podium overnemen voor een meezingmiddag.

Naast al deze activiteiten is er ook nog de kermis.

  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.