Volledig scherm
Het gemeentehuis van Moerdijk.

Dik een ton voor onderzoek gemeentehuis Moerdijk

ZEVENBERGEN - De Moerdijkse gemeenteraad heeft 107.000 euro uitgetrokken voor een nieuw onderzoek naar de aanpassingen van het gemeentehuis. Meerdere fracties waren echter tegen.

Zoals Moerdijk Lokaal. ,,107.000 euro? Dat is één fte! Of twaalf man een maand aan het werk. Voor een sober en doelmatig plan? Dat klinkt enigszins ongeloofwaardig", vatte Ingrid Kleijn (ML) haar kritiek samen.

De gemeente praat al sinds 2013 over aanpassingen van het gemeentehuis. ,,Het is een langlopend dossier dat niet helemaal vlekkeloos is verlopen", zei Mieke Pistorius (PvdA). Zij diende een amendement in om het onderzoek te versnellen. Het college wilde in juli 2018 een verbouwingsplan presenteren maar onder druk van de PvdA is dat vervroegd naar oktober van dit jaar. ,,Maar ik vraag clementie", zei wethouder Frans Fakkers (OM). ,,De medewerker die dit project in zijn portefeuille heeft, heeft heel veel werk. Ik kan niet garanderen dat er op 26 oktober een plan ligt."

Meerdere fracties vielen over het zoveelste onderzoek. Wim de Pijper (BBM) brieste: ,,We hebben er al veel meer geld in gestoken. Bijvoorbeeld een onderzoek van een binnenhuisarchitect. Alles bij elkaar al 190.000. Een slecht voorstel! Dit kan ik niet aan de burger uitleggen. Heeft de wethouder nog wel grip op dit verhaal?"

Het plan voorziet in de herinrichting van de publiekshal, die ook een nieuwe vloer nodig heeft. Voorts wordt de brandveiligheid onder de loep gelegd. Het college wil met het verbouwen van deze hal ook het Moerdijk-gevoel uitdragen. ,,Dat Moerdijk-gevoel heeft niets met het gebouw te maken maar met de dienstverlening", onderstreepte Ingrid Kleijn.