Diepe verslagenheid na dodelijk ongeval met quad in Heijningen

HEIJNINGEN - Diepe verslagenheid heeft zich meester gemaakt van het personeel van AD International B.V. na het dodelijke ongeval donderdagochtend. Rond 07.30 uur verongelukte pal voor het bedrijf aan de Markweg Zuid in Heijningen een 60-jarige quadrijder uit Helwijk na een aanrijding met een auto.

Volledig scherm
De auto die het ongeluk met de quad veroorzaakte (rechts op de foto) in Heijningen wordt later op de dag weggesleept. © Annelies Vlaanderen

Volgens politie-agent René Kruijzen hebben een stuk of tien medewerkers de crisissituatie vlak na de botsing tussen de auto van de bestuurder uit Fijnaart en de quadrijder van dichtbij meegemaakt. ,,Ze zijn naar buiten gerend en hebben direct geprobeerd het slachtoffer te reanimeren en ze hebben 112 gebeld. "

Terwijl agenten van de forensische opsporingsdienst rond 12.00 uur nog bezig zijn met sporenonderzoek, loopt een groepje medewerkers gearmd en verslagen langzaam weer terug naar het bedrijfspand, onder begeleiding van een agent.

De automobilist is meegenomen naar Breda voor verhoor. ,,Wat precies de oorzaak is geweest van de aanrijding, moet nog onderzocht worden'', aldus Kruizen. ,,Vast staat wel dat de squad en de auto in tegengestelde richting reden.''