Volledig scherm
PREMIUM
Joël Roks is nog een échte fruitteler in hart en nieren, maar moet vooral de boer op om steeds nieuwe markten aan te boren. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Deze Fijnaartse fruitteler redt het niet met alleen appels

Staat van Brabantse plattelandFIJNAART - Zijn opa zou Joël Roks gek hebben verklaard. Een fruitteler met een winkel. Maar ook plukdagen voor publiek, appelbeignets bakken met oudjaar en een cursus snoeien voor beginners... ,,Een boer die wil overleven, móet creatief zijn.”

Het liefst, bekent Joël Roks in de vroege vrieskou, struint hij op een lekkere winterdag door zijn Fijnaartse boomgaarden met een snoeischaar in de aanslag. Dáár is hij voor geboren, dat doen ze hier in de West-Brabantse zeekleipolders al drie generaties zo. 

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?