Jan Dierks en Ad de Gast van de heemkundige kring Fijnaart en Heijningen leggen de laatste hand aan de gloednieuwe expositie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Dierks en Ad de Gast van de heemkundige kring Fijnaart en Heijningen leggen de laatste hand aan de gloednieuwe expositie. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De oorlog, dit waren de 163 doden in Fijnaart en Heijningen

Bevrijding 75 jaarHEIJINGEN - Wie kwamen er door oorlogsgeweld allemaal om het leven op grondgebied van Fijnaart en Heijningen? Waar waren deze mensen geboren, wie waren hun vader en moeder, wat was hun rang in het leger, bij welk onderdeel zaten ze, waar liggen ze begraven? ,,Wij willen zoveel mogelijk over ze te weten komen”, zegt Jan Dierks van de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen, die samen met Sjaan Kannekens de nodige informatie verzamelde.

 1. Jij hebt Shell Moerdijk wel twintig keer per dag in je handen
  made in west-brabant

  Jij hebt Shell Moerdijk wel twintig keer per dag in je handen

  MOERDIJK - Van de banden onder je auto, tot het matras waarop je slaapt. Dagelijks kom je de producten van Shell Moerdijk minstens twintig keer tegen. En dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Wat het concern meteen voor de grootste uitdaging stelt; meer met minder uitstoot. Reden dat het fors investeert in het energiezuiniger maken van de fabrieken. ,,Van een oude degelijke Volvo naar een Tesla.”
 1. Eindhovenaren slaan handen ineen voor nieuwe stationspiano: 'Symbool voor positiviteit en verbinding'
  Play

  Eindhovena­ren slaan handen ineen voor nieuwe stationspi­a­no: 'Symbool voor positivi­teit en verbinding'

 2. Schokkende bodycambeelden: dit ziet een fotograaf tijdens de rellen in Eindhoven
  Play

  Schokkende bodycam­beel­den: dit ziet een fotograaf tijdens de rellen in Eindhoven