Volledig scherm
PREMIUM
Jan Dierks en Ad de Gast van de heemkundige kring Fijnaart en Heijningen leggen de laatste hand aan de gloednieuwe expositie. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De oorlog, dit waren de 163 doden in Fijnaart en Heijningen

Bevrijding 75 jaarHEIJINGEN - Wie kwamen er door oorlogsgeweld allemaal om het leven op grondgebied van Fijnaart en Heijningen? Waar waren deze mensen geboren, wie waren hun vader en moeder, wat was hun rang in het leger, bij welk onderdeel zaten ze, waar liggen ze begraven? ,,Wij willen zoveel mogelijk over ze te weten komen”, zegt Jan Dierks van de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen, die samen met Sjaan Kannekens de nodige informatie verzamelde.

In de ruimte achter de Watersnoodwoning aan de Veluwestraat in Heijningen leggen Dierks en Ad de Gast de laatste hand aan een expositie die in het teken staat van de bevrijding 75 jaar geleden. Er is informatie te vinden over 163 mensen die in de Tweede Wereldoorlog het leven verloren in Fijnaart en Heijningen. Geallieerden, burgers, maar ook Duitse soldaten. Ook worden Fijnaartse militairen geëerd, die buiten Nederland omkwamen.