Volledig scherm
Archieffoto Fendertse Week © Marcel Otterspeer / pix4profs

De Fendertse Week: nieuwe voorzitter en nieuwe activiteiten

FIJNAART - De organisatie van de Fendertse Week is het jaarlijks terugkerende programma langzaam maar zeker in een nieuw jasje aan het steken.

Met Wilco van den Boogaard als nieuwe voorzitter kent de feestweek een iets andere invulling dan andere jaren. Zo heet de Ladiesnight, waar de Fendertse Week op dinsdag 27 augustus mee opent, vanaf nu Fashion & Beauty & More. “De avond kent dit jaar meer interactie”, zegt Van den Boogaard. “We willen het concept breder trekken dan een avond voor vrouwen.”

Zeskamp vervangen

De jaarlijkse zeskamp op donderdagavond maakt plaats voor een hardloopwedstrijd, georganiseerd door 24Running. “Op donderdag is er ook de scholenzeskamp, 55+ middag, het vierde Fenderts Open Darts en het Grand-Café waar brouwerij De Toekomst een bierproeverij organiseert. Het zou te druk worden als we daar ook het zeskamp nog bij zouden organiseren. Daarnaast is hardlopen populair in Fijnaart, dus lijkt ons dit een mooie vervanger.”

ColSensation

Op zaterdagmiddag is er nog een nieuw, sportief element toegevoegd. Team Mont FendertToux houdt een wielerwedstrijd, waarbij 30 renners de strijd met elkaar aangaan. Via een link op de website van de Fendertse Week kan men geld inzetten op hun favoriet. De inzet gaat naar ColSensation, dat geld inzamelt voor kankeronderzoek.

Op het programma staat verder onder meer de jaarlijkse scholenzeskamp, jeugdmiddag, De Fendert Kwis en het dorpsontbijt. Zaterdagavond de 31e wordt de feestweek afgesloten met ‘die Verrückte Stunde’. Kaarten hiervoor zijn voor tien euro te koop bij Sebastian Drogisterij/Parfumerie op de Voorstraat.