Volledig scherm
PREMIUM
José van der Valk kon voor het tweede jaar op rij niet bij de uitreiking van de Cultuurprijs zijn. Ze werd thuis geïnterviewd, dit werd uitgezonden op een groot scherm. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Cultuurprijzen Moerdijk voor theatergroep Impro en kunstenares José van der Valk

ZEVENBERGEN - De Cultuurprijs van de gemeente Moerdijk voor 2019 is toegekend aan Theatergroep Impro. In een volle theaterzaal van de Borgh in Zevenbergen kregen de deelnemers van Impro de prijs overhandigd. 

Speciale aandacht was er voor de Cultuurprijs over 2018, gewonnen door José van der Valk. Zij kon de prijs destijds niet in ontvangst nemen omdat haar echtgenoot vlak daarvoor was overleden. Pijnlijk toeval: ook dit jaar kon Van der Valk door trieste privéomstandigheden niet aanwezig zijn. De organisatie onderving dat zo passend mogelijk door een gefilmd interview met haar te vertonen. Het maakte de toekenning van de prijs nog indringender. 

  1. Jaar cel voor man (34) uit Fijnaart die dronken dodelijk ongeval veroorzaakte in Geffen
    PREMIUM

    Jaar cel voor man (34) uit Fijnaart die dronken dodelijk ongeval veroorzaak­te in Geffen

    DEN BOSCH/GEFFEN - De 34-jarige man uit Fijnaart, die op 4 maart vorig jaar met zijn auto over de kop sloeg bij een rotonde op de Papendijk in Geffen, wordt wel degelijk verantwoordelijk geacht voor de dood van zijn passagier, Ossenaar K. Zurawski (28). De rechtbank in Den Bosch legde de verdachte, die met 8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol en cannabis achter het stuur was gekropen, een celstraf op van een jaar en drie jaar rijontzegging.