In villa d’Engelenburgh in Fijnaart zijn reghelmatig concerten, zoals hier met sopraan Simone Tousaint en klassiek gitarist Robin Ros.
Volledig scherm
In villa d’Engelenburgh in Fijnaart zijn reghelmatig concerten, zoals hier met sopraan Simone Tousaint en klassiek gitarist Robin Ros. © Marcel Otterspeer

Cultuurpodium d'Engelenburgh: 3 mille subsidie

FIJNAART - De stichting d'Engelenburgh uit Fijnaart krijgt dit jaar 2.920 euro subsidie voor activiteiten op het gebied van literatuur, muziek en kunst.

In 2017 heeft de stichting een initiatiefsubsidie ontvangen voor haar culturele programma in het monumentale pand naast de katholieke kerk aan de Molenstraat in Fijnaart. 

Dit bestaat uit maandelijkse bijeenkomsten op het terrein van muziek, literatuur of kunst, concerten van de Young Piano Masters Society, een maandelijks open podium en deelname aan het Open Monumentenweekend. 

Levendige kernen 

Voor dit jaar heeft de stichting opnieuw subsidie aangevraagd waarmee de activiteiten verder kunnen worden uitgebreid. Uit het jaarverslag van Stichting d’Engelenburgh blijkt dat haar activiteiten een welkome en goede aanvulling zijn op het culturele aanbod in de gemeente Moerdijk en zo bijdraagt aan levendige kernen, aldus het college van B en W. 

Het college heeft besloten om voor 2018 een subsidie van 2.920 euro te verlenen. Dat bedrag komt overeen met het begrote exploitatietekort. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement