Volledig scherm
© Peter van Trjien/het fotoburo

Crashtender met veel lawaai aangekomen bij ATM in Moerdijk (video)

MOERDIJK - Bij Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) is vrijdag op het industrieterrein de crashtender gearriveerd. Dat is een groot brandweervoertuig dat normaliter op vliegvelden wordt ingezet om de gevolgen van ongevallen met vliegtuigen te bestrijden.


Volgens brandweertraditie is de crashtender welkom geheten door diverse brandweervoertuigen van de kazerne Moerdijk-Haven. Dat ging gepaard met het lawaai van veel sirenes.

Op het industrieterrein van Moerdijk is al een tijd de brandweerpost Moerdijk-Haven gevestigd. De brandweerwagens kunnen binnen maximaal zes minuten bij ATM zijn als er brand uitbreekt.

Toch besloot het bedrijf zijn eigen brandweer- en blusmiddelen nog eens aan het licht te houden.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

  1. Klundertenaar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’
    PREMIUM

    Klunderte­naar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’

    BREDA - ,,Het was een schapenneuker”, roept de verdachte - een 25-jarige man uit Klundert - tegen de rechtbank. ,,Hoort u wel wat u zegt?”, vraagt de voorzitter indringend. De man, bij tijd en wijle psychotisch en kennelijk geobsedeerd door vrouwen, zit in het beklaagdenbankje wegens schokkende stalking van een medewerkster van de reclassering en zware belediging van een politieagente en twee beveiligers van de NS.