Volledig scherm
Bij sommige bedrijven bleek de nooduitgang geblokkeerd. © ANP

Controle Zwartenberg Zevenbergen: behoorlijk wat overtredingen

ZEVENBERGEN - Bij een onaangekondigde controle op bedrijventerrein Zwartenberg in Zevenbergen zijn dinsdag behoorlijk wat overtredingen op gebied van milieu, brandveiligheid en bouwvoorschriften aan het licht gekomen. ,,Diverse bevindingen moeten we nader uitzoeken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

Tien bedrijven kregen bezoek van de politie, douane, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, waterschap Brabantse Delta en de gemeente. Meerdere ondernemingen bleken de milieuvoorschriften niet goed na te leven. Er was bijvoorbeeld sprake van onvoldoende maatregelen om te voorkomen dat afvalstoffen in de bodem terechtkomen. Of het te lang opslaan van afvalstoffen in plaats van die te laten afvoeren naar een erkende verwerker. 

Gasflessen

Verder waren de gevaarlijke stoffen bij meerdere bedrijven en opslag van gasflessen niet volgens de regels voor de opslag van gevaarlijke stoffen opgeslagen. In een paar gevallen bleken brandblussers niet gekeurd en ook was de nooduitgang een enkele keer geblokkeerd.

Bedrijven die in overtreding waren, krijgen volgens de gemeentewoordvoerder binnen enkele weken bericht over wat hier verder mee wordt gedaan. 

Bij een vergelijkbare controle op industrieterrein Moerdijk bleek recent juist heel weinig mis.