Volledig scherm
ANP

Charmeoffensief moet imago boa's Moerdijk verbeteren

ZEVENBERGEN - Inwoners, cafébazen en winkeliers moeten de Moerdijkse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) niet alleen zien, maar vooral ook kennen. Een nauwere - en betere - band blijft een belangrijk doel. "Communiceren, communiceren en nog eens communiceren”, aldus burgemeester Jac Klijs. "Ook eens een winkel binnenstappen om een praatje te maken.”

Hij zei dat vorige week tijdens een raadsbijeenkomst waar Eric Tijssen, manager van de gemeentelijke afdeling Vergunningen en Handhaving, de inzet van de boa’s toelichtte.

Het charmeoffensief is eerder al ingezet, na een lange reeks klachten over de wijze van werken van de boa’s en vooral de toon waarop ze optraden. Tijssen wees er bijvoorbeeld op dat de vier boa’s (drie fte’s in totaal) de gemeente Moerdijk in drie gebieden hebben opgedeeld om zo gerichter te kunnen werken en dat ze veel meer tijd steken in contacten in de wijken. „Vorig jaar gingen 150 uur in wijkcontacten zitten, dit jaar is dat 500 uur”, aldus de ‘boabaas’, die daaraan toevoegde dat ook de banden met de buurtpreventieteams worden aangehaald.

Lees maandag meer in BN DeStem