Volledig scherm
De Lichtjesoptocht in Standdaarbuiten. © Robert van den Berge

Carnavalsclubs hopen op ruimere toegang terrein in Klundert

KLUNDERT - De gemeente Moerdijk gaat met bouwclubs bekijken of ruimer gebruik van een gemeentelijk terrein aan de Vlietweg in Klundert mogelijk is. Het is nu beperkt toegankelijk.

Ongeveer tien carnavalsclubs parkeren op een deel van het verharde terrein wagens of slaan er materiaal op. Ze kunnen er alleen terecht tijdens kantooruren op werkdagen, tenminste als er medewerkers van de gemeente aanwezig zijn. 

De fracties van de VVD, Moerdijk Lokaal en BBM riepen donderdagavond het college van burgemeester en wethouders op om dit anders te regelen. Want de beperkte toegang zou de bouwclubs belemmeren in hun voorbereidingen en werkzaamheden. Idee van de fracties: geef aan van de bouwclubs een sleutel zodat ze zelf het hek kunnen openen. Die sleutel zou bijvoorbeeld drie maanden voor carnaval ter beschikking kunnen worden gesteld en drie maanden na carnaval weer worden ingenomen. De clubs zouden het terrein dan zelf ook netjes moeten houden.

Quote

De clubs hebben het steeds moeilijker, terwijl duizenden mensen genieten van carnaval en de optochten

Ben Vos, Raadslid VVD Moerdijk

,,De clubs hebben het steeds moeilijker, terwijl duizenden mensen genieten van carnaval en de optochten. Alleen al de Lichtjesoptocht in Standdaarbuiten trekt 20.000 toeschouwers”, vroeg VVD-raadslid Ben Vos de bouwclubs zo goed mogelijk te faciliteren.

De drie fracties besloten geen motie in te dienen toen wethouder Jack van Dorst beloofde dat hij de bouwclubs snel uitnodigt voor een gesprek. De wethouders  wees erop dat het om een tijdelijke oplossing voor de opslag van materialen gaat. Het terrein is begin dit jaar nog helemaal schoongemaakt door de gemeente.