Volledig scherm
Bij een vliegtuigongeluk in Willemstad vandaag kwamen twee mensen om. © Qphoto

Burgemeesters Moerdijk en Halderberge spreken van ‘triest ongeval’ met vliegtuigjes

WILLEMSTAD - Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk spreekt van een ‘triest ongeval’. ,,Toch mogen we nog  van geluk spreken dat het niet boven een bewoond gebied is gebeurd. Dan hadden nog meer slachtoffers kunnen vallen.”

Volledig scherm
Burgemeester Jac Klijs in 2018

Klijs heeft ‘geen ernstige signalen’ van bewoners uit het gebied waar het ongeval plaats vond als het gaat om veiligheid, formatievliegen of overlast. ,,Wel waren er eerder signalen over vliegtuigjes die richting A16 en Zevenbergschenhoek capriolen in de lucht maakten. Dat hebben we ook weleens  gemeld bij het bevoegd gezag.”

Klijs zegt te begrijpen dat mensen zich zorgen maken.  ,,Ik ga in ieder geval met de directie van Breda International Airport praten. Ik ben zeer benieuwd hoe dit ongeluk kon gebeuren en als er noodzaak zou zijn de regels aan te scherpen, wil ik daar ook met mijn collega van Halderberge over spreken. Daarvoor moeten we in eerste instantie de uitkomsten van de onderzoeken van de Onderzoeksraad afwachten.”

Volledig scherm
Burgemeester Jobke Vonk-Vedder van Halderberge © Foto Marco Keyzer

Burgemeester Jobke Vonk van Halderberge heeft ‘met grote verslagenheid kennis genomen van het trieste ongeval’, laat ze via de gemeentevoorlichter weten. ,,Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de nabestaanden, de medewerkers van het Vliegend Museum en het vliegveld (dat op Halderbergs grondgebied ligt, FI). Als burgemeester richt ik me nu op de zorg voor deze mensen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid en andere instanties doen onderzoek naar het ongeval.”