Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal wijkagenten zal - landelijk, dus ook in Moerdijk - de komende jaren teruglopen, vreest burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk. © GinoPress B.V.

Burgemeester Klijs: 'Niet meer blauw op straat, ook niet in Moerdijk'

MOERDIJK - Er komt niet meer blauw op straat in Nederland, ook niet in de gemeente Moerdijk. Dat is de harde boodschap die burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk meegeeft aan  de voltallige gemeenteraad die juist roept om meer politie in de wijken. 

Vergrijzing

Vergrijzing bij de politie op landelijke schaal is volgens hem de grote oorzaak. ,,De komende jaren gaan er 15.000 tot 20.000 agenten met pensioen, terwijl de politieopleidingen op jaarbasis maar 1.100 tot 1.200 nieuwe studenten kunnen aannemen." De instroom verliest het dus van de uitstroom.

 1. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen