Volledig scherm
© Thinkstock

Burgemeester Klijs biedt excuses aan voor onduidelijkheid over terrassenbeleid

WILLEMSTAD - Maandagavond was er in gebouw Irene in Willemstad een discussieavond over het nieuwe terrassenbeleid in de gemeente Moerdijk. De gemeente wil het terrassenbeleid liberaliseren, maar daar is niet iedereen even blij mee. Zo eiste de raadsfractie van Onafhankelijk Moerdijk al dat de nieuwe regels per direct worden ingetrokken omdat er geen overleg met de bewoners was gevoerd.

Luc Willems van de gemeente liet aan het begin van de avond weten dat er een balans wordt gezocht tussen de belangen van de bewoners en de belangen van de horecabedrijven. Andy Jansen, ambtenaar, gaf aan dat het bestemmingsplan leidend is. Als het bestemmingsplan een terras toestaat dan mag het. Er is in de gemeente vooral veel onduidelijkheid over de regels en welke van toepassing zijn.

Burgemeester Jac Klijs gaf toe dat het beter was geweest eerst een nieuw bestemmingsplan vast te stellen en vervolgens nadere regels aan terrassen te stellen. Klijs bood zijn excuses aan voor deze onduidelijkheid Conclusie is dat er een bijeenkomst moet komen waarbij gemeente, horeca en bewoners met elkaar in gesprek moeten gaan.