Volledig scherm
Burgemeester Jac Klijs proost op 2019 op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Moerdijk. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Burgemeester Jac Klijs van gemeente Moerdijk: ‘Je zal maar Scheveningen heten...'

ZEVENBERGEN - Het gaat gewoon goed met de gemeente Moerdijk. Dat is kortweg de boodschap die burgemeester Jac Klijs maandagavond in zijn speech uitdroeg op de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Zevenbergen. 

,,De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij grosso modo best wel tevreden zijn. We hebben een prima gemeentelijke organisatie die nog elk jaar beter wordt.” 

Scheveningen

Niet zeuren, dus, en tel je zegeningen. Het kan immers altijd erger: ,,Je zal maar Scheveningen heten", zei Klijs, ,, en onderdeel zijn van de gemeente Den Haag. Gelukkig is het hier, mede dankzij de inzet van onder andere de politie, verhoudingsgewijs goed gegaan met Oud en Nieuw, en is de schade deze keer meegevallen.”

Quote

Lachen mag van God, en laten we vooral lachen om onszelf

Jac Klijs, Burgemeester gemeente Moerdijk

Klijs stipte voor een publiek van een paar honderd mensen zo'n beetje alle thema's aan die het voorbije jaar speelden of in het nieuwe jaar nog zullen spelen, zoals de gemeenteraadsverkiezingen, het centrumplan, de inklimmers, het dorp Moerdijk, het haven- en industriegebied en de toename van verkeershinder. Aan de problemen wordt hard gewerkt, zo verzekerde hij, maar niet zonder ook te relativeren: ,,’Lachen mag van God’, zei Annie M.G. Schmidt eens, en laten we vooral lachen om onszelf.”