Volledig scherm
Bruiloft Oudenmolen met vliegtuigen die even later botsten boven Willemstad © Brian Bakkers

Bruidspaar ziet vliegtuigen boven Willemstad neerstorten vlak na bijzondere foto: ‘Gelukkig moment veranderde snel’

OUDENMOLEN/WILLEMSTAD - ,,We wilden nét onze bruiloftslunch houden, toen de vliegtuigen naar beneden stortten.” Brian en Linsy Bakkers-Remijn trouwden vrijdagmiddag in Oudemolen, waarvan een bruiloftsfoto wel heel bijzonder is: op de achtergrond vliegen de twee vliegtuigen, die even later boven Willemstad met elkaar botsten.

,,De foto is genomen op een gelukkig moment, maar even later gebeurde iets onvoorstelbaar heftigs”, zegt bruidegom Brian. Speciaal was het op dat moment zeker, om met de vliegtuigen in de achtergrond op de foto te staan, dacht hij nog. ,,Maar toen even later een van de vliegtuigen de ander raakte was echt vreselijk.”

Getuige fatale crash

De aanwezigen keken naar de vliegtuigen, die in formatie naast elkaar vlogen. Maar opeens raakte de een de ander. ,,Er brak een vleugel af”, zag Brian. ,,En toen vloog het vliegtuig recht naar beneden. De ander maakte een noodlanding.”

Sommige gasten waren getuigen van de fatale crash. Terwijl een van de gasten 112 belde, reed een ander deel van de gasten meteen naar de plek waar het vliegtuig neerstortte. Daar kwamen hulpdiensten massaal om te helpen

Dag om nooit te vergeten

Tijdens de bruiloftslunch is er een stilte gehouden en in de kerk is er een moment van herdenking geweest. Daarna ging de bruiloft verder, zoals die gepland was. ,,We zullen deze dag nooit vergeten. Om een hele mooie reden, maar ook om een verschrikkelijke.” 

Bij de botsing kwamen twee piloten om het leven: Mano Groenland (77, Steenbergen) en René Bubberman (55, Delft).

  1. 'De oorlog in West-Brabant begon na de bevrijding'
    PREMIUM
    LONGREAD | Bevrijding 75 jaar

    'De oorlog in West-Bra­bant begon na de bevrijding'

    MOERDIJK/DORDRECHT - Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.