Zo ziet de oude Julianaschool in Fijnaart er nu uit. De school gaat plat en er komen woningen, is het plan.
Volledig scherm
Zo ziet de oude Julianaschool in Fijnaart er nu uit. De school gaat plat en er komen woningen, is het plan. © Olaf Knook

Bouw woningen Julianastraat in Fijnaart stapje dichterbij

FIJNAART - Het ziet ernaar uit dat de gemeenteraad binnenkort instemt met het plan om woningen te bouwen op de plek van de voormalige Julianaschool in de Koningin Julianastraat in Fijnaart.

De raadscommissie, die het voorbereidende werk doet, heeft zich over het startdocument gebogen en is eensluidend tot de conclusie gekomen dat het  door moet gaan. 

Raadslid Cees Huijssson van Onafhankelijk Moerdijk (OM) zei blij te zijn met het voorstel: ,,Het college neemt woningbouw voortvarend op. Compliment.” 

Quote

Als Fijnaarter vind het natuurlijk zeker goed dat deze schande­plek wordt aangepakt

Geert Wiers, Raadslid D66, gemeente Moerdijk

D66-frontman Geert Wiers gaf er een eigen draai aan: ,,Als Fijnaarter vind ik het natuurlijk zeker goed dat deze - zal ik maar zeggen - schandeplek wordt aangepakt.”

In de Julianastraat wordt nu de riolering vernieuwd. Erachter de oude Julianaschool, waar woningen voor in de plaats komen.
Volledig scherm
In de Julianastraat wordt nu de riolering vernieuwd. Erachter de oude Julianaschool, waar woningen voor in de plaats komen. © Olaf Knook

Hij wees daarmee op het feit dat het gebouw al meer dan vier jaar leeg staat. In 2016 verhuisde de school naar de Prinses Irenestraat. Stichting Kibeo, voorheen De Waarden, is eigenaar van het terrein. Die wil zo snel mogelijk van het pand af.

De Julianaschool in Fijnaart in 2005, toen nog aan de Koningin Julianastraat.
Volledig scherm
De Julianaschool in Fijnaart in 2005, toen nog aan de Koningin Julianastraat. © Foto Cor Viveen

Sociale huurwoningen 

Het liefst zou de SP zien dat er starterswoningen en sociale huurwoningen in komen, betoogde raadslid Bennie Blom. 

Wethouder Désirée Brummans kon hem goeddeels geruststellen: ,,Wij hebben een voorkeur uitgesproken voor levensloopbestendige woningen. Daar kunnen ook prima starters in. En heb de directeur van Woonkwartier gevraagd of hij geïnteresseerd is om hier ook sociale huur te realiseren”,  antwoordde wethouder Désirée Brummans hem.

Misschien ook appartementen

Appartementen sluit ze niet uit. ,,Maar die mogen nooit hoger worden dan de woningen die er nu omheen staan.”

Na zeer rustige jaren komt de woningbouw weer flink op gang in Fijnaart. Met Waterwijk krijgt het dorp een nieuwbouwwijk. Daar is ruimte voor ongeveer 120 woningen.