Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. De dorpskern van Zevenbergschen Hoek is op werkdagen van 06.00 tot 09.00 uur gesloten voor verkeer dat er niet moet zijn. Maar dat inrijverbod heeft te weinig effect, reden voor de gemeente om vanaf maandag zwaarder geschut in te zetten. © ANP

Bonnenregen haalt te weinig uit: hekken tegen sluipverkeer in Den Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De overlast van sluipverkeer door Zevenbergschen Hoek is zo groot, dat de gemeente Moerdijk het dorp vanaf maandag ‘op slot’ gooit. Op werkdagen zetten in de ochtendspits hekken de doorgaande route af en zien handhavers toe op het inrijverbod. Dat is al langer van kracht maar wordt massaal genegeerd.

,,Door files op de A16 en A59 loopt het met regelmatig weer de spuigaten uit met verkeer dat ’s ochtends via de Hoofdstraat door Den Hoek rijdt. Er ontstaan problemen in het dorp met de verkeersveiligheid en de leefbaarheid”, zegt een gemeentewoordvoerder.

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.