Volledig scherm
Nog even verbouwen, want op 31 augustus starten Dennis van Vijfeijken en Pieter van Hoogdalem met De Kerk, op de plek waar vroeger discotheek BomaX was gevestigd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bomax wordt De Kerk: dit gebeurt er met de voormalige discotheek in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - "De Kerkstraat moet weer gaan leven en nog meer een uitgaansstraat worden.” Dat is voor Dennis van Vijfeijken - huidige uitbater van Feestcafé Bij Dennis - en bedrijfsleider Pieter van Hoogdalem de reden om de voormalige discotheek Bomax om te bouwen tot dé feestlocatie van Zevenbergen. 

Van Vijfeijken: "Zevenbergen is er aan toe om een groter feestcafé te hebben. In mijn hoofd was ik er al langer mee bezig, maar nu gaat het er echt van komen.” De verbouwing van waar voorheen een discotheek zat - die inmiddels alweer drie jaar dicht is - is in volle gang. In overleg met eigenaar Pierre de Jonge zijn ook noodverlichting en brandblussers vernieuwd. 

‘Place to be’

"We creëren een locatie waar gefeest en gedanst kan worden. Hierbij maken we de ruimte naar ons eigen zin met een professionele uitstraling. Momenteel wordt de nieuwe led-verlichting geprogrammeerd. Toen de Bomax net open ging, was dat voor mij de place to be, en zo moet het voor iedereen weer worden", vult van Hoogdalem aan. 

Quote

Toen de Bomax open ging, was dat voor mij de place to be, en zo moet het weer worden

Pieter van Hoogdalem

Openingstijden 

Het is de bedoeling dat vanaf 31 augustus - de zaterdag van de Zevenbergse Kermis - er elke zaterdag een feest dj komt draaien. Remco van Loon staat garant voor een flitsende opening. 

Quote

Elke zaterdag een feest-dj

Naast dat 'De Kerk' alle zaterdagen open is van 22.00 tot 04.00 uur worden er op 26 vrijdagen (21.00 tot 02.00 uur) in samenwerking met een evenementenbureau, themafeesten georganiseerd zoals alcoholvrije avond voor 16+ en avonden voor 30- en 40-plussers. 

Uiteraard is 'De Kerk' ook open met carnaval en andere feestdagen. Ook is de locatie geschikt voor bedrijfsfeesten, verjaardags- en examenfeesten. Het huidige café 'Bij Dennis' aan de Zuidhaven blijft de thuisbasis voor de dartteams. Daarnaast komen op zondag de sporters die na hun wedstrijd - als de eigen kantine gesloten is - nog wat willen nakaarten. Daar is het podium inmiddels verwijderd en maakt een grote pooltafel zijn opwachting. 

Een woordvoerder van de gemeente meldt desgevraagd dat de vergunning nog niet verleend is maar dat er geen belemmeringen zijn om de die af te ronden.