Volledig scherm
Klundert - 9-3-2019 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Lange Leve Lekker in De Stad Klundert, een evenement van negen afdelingen van Vrouwen van Nu met allerlei workshops en proeverijen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Boer David opent Lang Leve Lekker in Klundert

KLUNDERT - Het event “Lang Leve Lekker” van “de Vrouwen van Nu” Kring West-Brabant, zaterdag gehouden in de Stad Klundert, is een groot succes geworden. Bij de opening zaterdagmorgen door boer David (bekend van Boer zoekt vrouw) en zijn vriendin Mara, waren er al een paar honderd vrouwen en mannen aanwezig. 

Volledig scherm
Carola Schouten (Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, viceminister-president) in gesprek met Jannie Meeuwisse (L) van 'Vrouwen van Nu' op het evenement 'Lang Leve Lekker'. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Terwijl David zijn openingspraatje hield stonden de dames en heren van de stand startklaar om alle gasten te ontvangen. En die waren er in groten getale. Vanaf het moment dat de deuren van de Stad Klundert opengingen tot het einde van het event was het een komen en gaan van bezoekers. 

Vooral de lezingen trokken veel belangstelling. Ze werden gegeven in een met een zwart gordijn afgesloten gedeelte van de Stad zodat er in alle rust geluisterd kon worden naar hetgeen er verteld werd. Vooral de lezing van dr. Tamara de Weijer over het “effect van voeding en leefstijl op je gezondheid” trok veel publiek. Maar ook de andere lezingen mochten niet klagen over een gebrek aan belangstelling. Zo werd er gesproken over: ons voedselpatroon nu en in de toekomst en de gezonde lunch box voor je kind. 

Zeewier, appels en peren

Tussendoor kon het publiek terecht bij de stand waar van alles te zien en te proeven was. Zoals zeewier in alle soorten en maten, biologische melkproducten, honing bij de bijenhouders van de Brabantse Wal, plantaardige eiwitten en peulvruchten, appels en peren bij de Streekwinkel van Roks, de boekenstand met kookboeken over gezonde voeding en natuurlijk een stand van de Vrouwen van Nu zelf. 

“Het doel van deze dag is op de eerste plaats mensen kennis te laten maken met wat er allemaal op het gebied van gezondheid en gezond eten is,” zegt Janny Meeuwisse van de Vrouwen van Nu. “Maar ook om jonge vrouwen kennis te laten maken met de Vrouwen van Nu. Want we hebben jongere vrouwen nodig om onze verenigingen in stand te houden.” 

Aan het einde van de dag kijkt Meeuwisse tevreden terug op het event. “Het was een groot succes,” zegt Meeuwisse. “Er zijn zeker 400 belangstellende geweest en dan mag toch wel van een geslaagde dag spreken. En dat minister Carola Schouten een bezoek aan ons event heeft gebracht was natuurlijk fantastisch.”