Toen de ondernemers eenmaal geblinddoekt waren stak Joost Richter van wal en vertelde hij hoe hij zijn eigen blindheid leerde accepteren.
Volledig scherm
Toen de ondernemers eenmaal geblinddoekt waren stak Joost Richter van wal en vertelde hij hoe hij zijn eigen blindheid leerde accepteren. © Henk den Ridder

Blinde spreker leidt ondernemers in de Moerdijkzaal door de duisternis

UPDATE VIDEOZEVENBERGEN - Het was een vreemde aanblik dinsdagavond. In de Moerdijkzaal van het gemeentehuis zaten 150 ondernemers. Allen met een blinddoek op. Ze zaten geboeid te luisteren naar Joost Richter, die vertelde over zijn leven nadat hij hoorde dat hij blind zou worden.

Langer dan een uur zagen de ondernemers helemaal niets. Dat hadden ze niet verwacht toen ze zich inschreven voor een avond over lokaal inkopen. 

Nog vreemder werd het toen Joost Richter het publiek de opdracht gaf over de tribune van de Moerdijkzaal te gaan lopen. Iedereen begon te lachen, zich aan alles vast te klampen en vooral veel lawaai te maken. 

Dromen

Sommige aanwezigen vertelden na afloop dat ze heel erg goed luisterden, anderen zeiden de handen van andere mensen te zoeken om een richting te kunnen bepalen. Ondertussen sprak Richter over zijn dromen en ervaringen.

Het was het bijzondere begin van het SLIM-event. Het Samen Lokaal Inkopen Moerdijk-evenement. Een activiteit van de gemeente en de Moerdijkse ondernemersverenigingen om elkaar te leren kennen, om zaken met elkaar te doen en met bedrijven die normaal gesproken op afstand staan. Wethouder Thomas Zwiers zei met 150 aanwezigen zeer blij te zijn. 

Video staat onder de foto.

De ondernemers in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis toen ze nog dachten alleen maar te hoeven luisteren naar spreker Joost Richter.
Volledig scherm
De ondernemers in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis toen ze nog dachten alleen maar te hoeven luisteren naar spreker Joost Richter. © Henk den Ridder

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement