Het restafval belandt in de gemeente Moerdijk in ondergrondse containers in de buurt, zoals hier in Zevenbergschen Hoek. Gft, papier, plastic en drankenkartons worden aan huis ingezameld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het restafval belandt in de gemeente Moerdijk in ondergrondse containers in de buurt, zoals hier in Zevenbergschen Hoek. Gft, papier, plastic en drankenkartons worden aan huis ingezameld. © Ad Goddrie

Beter scheiden huisvuil loont nog niet in gemeente Moerdijk: afvalstoffenheffing flink omhoog

ZEVENBERGEN - De berg restafval slinkt in de gemeente Moerdijk door de nieuwe wijze van inzamelen, maar het beter scheiden van het huisvuil bezorgt inwoners vooralsnog geen dikkere portemonnee. Integendeel: het tarief voor de afvalstoffenheffing stijgt volgend jaar met 12,4 procent.

  1. De Fendert haalt uit in sleutelduel en heeft veilige haven in zicht, ONI onderuit tegen koploper GVV’63
    ZATERDAG 3B+3D

    De Fendert haalt uit in sleuteldu­el en heeft veilige haven in zicht, ONI onderuit tegen koploper GVV’63

    Met een klinkende 6-2 zege op Krabbendijke nam De Fendert afstand van de gevarenzone. In de onderste regionen lijkt Tholense Boys aan een eindsprint bezig en versloeg het ZSC’62 met ruime 4-0 cijfers. Kampioen WHS trok bij Kapelle nog een keer alle registers open en won met 1-6, voordat het thuis op de platte kar ging voor een ereronde door het dorp. Het van nacompetitie verzekerde Halsteren maakte tegen Kogelvangers na rust het verschil: 1-3. Prinsenland, eveneens zeker van play-offs, bleef bij Duiveland steken op 3-3. Degradant Noad’67 ging in de tweede helft bij Zwaluwe onderuit: 4-1.