Volledig scherm
De sanering van de Bult van Pars in Klundert is in volle gang. © foto Ad Goddrie

Beste planmaker mag bouwen op Bult van Pars

KLUNDERT - De Bult van Pars in Klundert wordt verkocht aan de projectontwikkelaar die met het beste plan komt voor woningbouw.

De gemeente Moerdijk daagt het bedrijfsleven  via een prijsvraag uit om met ontwerpen te komen voor het terrein aan de Oliemolenstraat. De Bult van Pars wordt nu gesaneerd en afgegraven, een klus die tot april volgend jaar duurt. De komende tijd stelt de gemeente een nieuw bestemmingsplan op. ,,Daarin bepalen we de kaders waaraan de ontwerpen moeten voldoen”, zegt wethouder Thomas Zwiers, die hoopt dat de bouw van woningen eind 2020 kan beginnen.

Vesting

Bij bodemonderzoek zijn eerder restanten aangetroffen van de voormalige vestingwerken van Klundert. De gemeente wil dat met die geschiedenis bij de herontwikkeling van het terrein rekening wordt gehouden. De sanering gebeurt onder archeologische begeleiding.

De gewraakte Bult van Pars was eerder in beeld voor vestiging van een supermarkt, maar die ontwikkeling bleek niet haalbaar. ,,Een woonfunctie is de enige reële optie”, meent Zwiers.

Bij de keuze voor het uiteindelijke ontwerp betrekt de gemeente omwonenden, de stadstafel, heemkundekring en ondernemersvereniging.