Na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, op 5 januari 2011,  hebben hulpdiensten, bedrijven en gemeente veel meer ingezet op veiligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk, op 5 januari 2011, hebben hulpdiensten, bedrijven en gemeente veel meer ingezet op veiligheid. © FBF.NL Fotografie

‘Bedrijven Moerdijk moeten nóg meer aan veiligheid denken én doen’

,,Bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk moeten zich bewuster worden van het belang van incidentbestrijding.” Dat vindt directeur Havenbedrijf Moerdijk, Ferdinand van den Oever.

Vooral op het gebied van zelfredzaamheid is er nog veel werk aan de winkel, constateert hij. 

  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.