Volledig scherm
Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk.

Ballonnen oplaten in Moerdijk mag niet meer

ZEVENBERGEN - Het is gedaan met het oplaten van ballonnen in de gemeente Moerdijk. De gemeenteraad doet ze met het oog op milieuvervuiling in de ban.

Het voorstel van Moerdijk Lokaal, PvdA, BBM en SP om een verbod in de algemene plaatselijke verordening (apv) op te nemen, haalde donderdagavond een ruime meerderheid in de raadsvergadering. Volgens deze oppositiepartijen gaan in ons land jaarlijks anderhalf tot twee miljoen ballonnen de lucht in. Die komen ook weer neer en dragen zo bij aan zwerfvuil en plastic soep in de oceaan. 

‘Geen heksenjacht’

Burgemeester Jac Klijs zei er prima mee te kunnen leven, maar voegde daar aan toe dat het niet de bedoeling is dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) nu in actie komen tegen elke ballon die het luchtruim kiest. Met massaal ballonnen oplaten bij evenementen, is het wat hem betreft wel gedaan. ,,Maar komt geen heksenjacht.”

Download de app

Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en bekijk je gemakkelijk alle nieuwsvideo’s. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen