Volledig scherm
Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk.

Ballonnen oplaten in Moerdijk mag niet meer

ZEVENBERGEN - Het is gedaan met het oplaten van ballonnen in de gemeente Moerdijk. De gemeenteraad doet ze met het oog op milieuvervuiling in de ban.

Het voorstel van Moerdijk Lokaal, PvdA, BBM en SP om een verbod in de algemene plaatselijke verordening (apv) op te nemen, haalde donderdagavond een ruime meerderheid in de raadsvergadering. Volgens deze oppositiepartijen gaan in ons land jaarlijks anderhalf tot twee miljoen ballonnen de lucht in. Die komen ook weer neer en dragen zo bij aan zwerfvuil en plastic soep in de oceaan. 

‘Geen heksenjacht’

Burgemeester Jac Klijs zei er prima mee te kunnen leven, maar voegde daar aan toe dat het niet de bedoeling is dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) nu in actie komen tegen elke ballon die het luchtruim kiest. Met massaal ballonnen oplaten bij evenementen, is het wat hem betreft wel gedaan. ,,Maar komt geen heksenjacht.”

Download de app

Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en bekijk je gemakkelijk alle nieuwsvideo’s. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.