Volledig scherm
Kerstvoorstelling B!RTH in 2016. Harry en Joyce zingen en spelen ‘Let Love Rule’ van Lenny Kravitz in de Willemstadse Koepelkerk. © peter van trijen/pix4profs

B!RTH krijgt niet één, maar twee kerstvoorstellingen

WILLEMSTAD - De vijfde editie van kerstvoorstelling B!RTH wordt gehouden op niet één, maar twee avonden in de Willemstadse Koepelkerk. De voorstelling werd altijd eenmalig per jaar uitgevoerd.

De organisatie Willemstad In Touch (WIT) wil met deze extra avond inspelen op de grote behoefte naar kaarten van het publiek. De kerstvoorstelling B!RTH is daarom dit jaar op vrijdag 13 én zaterdag 14 december.

Blijvertje?

Quote

Coos Salomons is de geestelij­ke vader van B!RTH, maar hij stopt ermee

Cora Baan, mede-organisator B!RTH

Mede-organisator Cora Baan vertelt dat de organisatie al eerder heeft nagedacht over een extra avond. ,,De kaarten voor de kerstvoorstelling raken steeds sneller uitverkocht. Vorig jaar waren de kaarten zelfs in een paar uur tijd weg. Alle organisatoren van B!RTH wisten dat er iets moest gebeuren.”

De organisatie verkoopt 350 kaarten per avond. Of de twee avonden een blijvertje worden, is nog de vraag voor Baan. ,,Bezoekers hebben meer kans op een kaartje. Als de voorstelling op beide avonden bevalt, dan blijft dit. Bevalt het niet, dan gaan we terug naar één avond.”

Geestelijke vader

Het thema van de kerstvoorstelling is dit jaar #REAL #NOFILTER: wie ben je echt, voor jezelf en de buitenwereld. Coos Salomons, een van de initiatiefnemers van B!RTH, heeft zijn taak na vier edities neergelegd.

,,Salomons is de geestelijke vader van de voorstelling”, aldus Baan. ,,Hij zette de lijn uit en controleerde de inhoud, maar deze taak ligt nu bij andere mensen. Hij komt wel kijken naar de voorstelling.”

L!CHT

De organisatie houdt net zoals de afgelopen jaren kindervoorstelling L!CHT. Deze voorstelling wordt wel eenmalig gehouden en is om 16.00 uur in de Koepelkerk

Kaarten voor B!RTH en L!CHT gaan morgen in de verkoop bij 't Rozemarijntje aan de Voorstraat in Willemstad. Aanvang B!RTH is om 20.00 uur.

Volledig scherm
B!RTH in de Willemstadse Koepelkerk in 2017. Berry den Hollander zingt hier ‘Angels’. © peter van trijen/pix4profs