Volledig scherm

Attero maakt zich op voor spectaculaire takelklus op Moerdijk

MOERDIJK - Attero maakt zich op voor een spectaculaire klus op industrieterrein Moerdijk.

Op 16 en 17 oktober wordt bij de afvalverbrandinginstallatie een enorme turbine gehesen in een stalen geraamte dat er de afgelopen maanden is opgetrokken. "Het gaat om grote onderdelen die per schip worden aangeleverd, met een dieplader naar de Middenweg worden gereden en daar in het staalwerk worden getakeld", zegt Leon Dirrix, woordvoerder van de afvalwerker.

Attero investeert bij de afvalernergiecentrale 100 miljoen euro in een stoomturbinegenerator die stoom uit de verbrandingsinstallatie gaat omzetten in elektriciteit.

Lees woensdag meer in BN DeStem

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.