Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Anja Klink. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Anja uit Willemstad schreef een boek: ‘Geluk en vrolijkheid is ieders doel’

WILLEMSTAD - Geluk en vrolijkheid is het doel van alle mensen op de wereld. Daar is Anja Klink uit Willemstad van overtuigd. Ze legt het uit in haar boek Het Ultieme Testament. ,,Het is geen handleiding voor andermans leven, iedereen maakt zijn eigen reis.”

In 2016 werd Anja Klink (54) ernstig ziek. Dat werd uiteindelijk de aanleiding van haar boek. ,,Ik kroop door het oog van de naald. Dit kon niet de bedoeling zijn van mijn leven, dacht ik. Ik vroeg toen aan het universum wat dan wel de bedoeling was. Ik ben door mijn dokter, die geen andere oplossing meer voor me wist, op een helende reis gestuurd. Ik belandde in Brazilië, maakte overal notities van en werkte die uit. Zes weken lang typte ik continu, en plots was er een boek.”

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?